Slovesnost ob krajevnem prazniku

Na Keblju je v nedeljo, 23. julija 2023, potekala slovesnost ob krajevnem prazniku Krajevne skupnosti Kebelj. Praznično dogajanje smo obeležili z sveto mašo, kulturnim programom in gasilsko veselico.


Na Keblju smo dan njihove farne zavetnice svete Marjete obeležili z mašo, ki sta jo darovala Martin Golob, priljubljen župnik iz Grosupljega, in Davorin Vreča. Župnik Martin Golob je v pridigi poudaril, da je lepo, da se zbere celotna skupnost in vsi delujejo z roko v roki, si medsebojno pomagajo in se podpirajo. Po koncu maše je blagoslovil nova cerkvena vrata.

V kulturnem programu, ki ga je povezovala Nika Leva, so nastopili otroci iz Vrtca Otona Župančiča, enota Kebelj, Pohorske dekline, kebeljska osnovnošolca Žana Potnik in Tomaž Juhart, Oktet Lipa Kebelj ter Folklorna skupina Kebelj. Zbrane je nagovoril Rok Grm, predsednik Krajevne skupnosti Kebelj, ki je krajanom čestital za praznik in jim zaželel dobre medsebojne odnose in pogled, uprt v prihodnost v skupnem sodelovanju, pomoči in strpnosti. Čestitke ob krajevnem prazniku pa je zbranim izrekel tudi župan Občine Slovenska Bistrica, dr. Ivan Žagar, ki je poudaril, da je krajevna skupnost v zadnjih letih naredila ogromno za razvoj kraja, prepričan pa je, da bo ta razvoj potekal še dalje z mladimi generacijami.


celoten članek si lahko preberete tukaj

https://bistrican.si/index.php?option=com_k2&view=item&id=4719%3Aslovesnost-ob-praznovanju-ks-kebelj&Itemid=760&fbclid=IwAR2a--ZNawiZmpccHHnJMHzqVd-D7x2k9DuD6tkXsYPyjq6hR4Ftki8i_iE

Previous
Previous

Sanacija ceste po neurju

Next
Next

Nova vhodna vrata v telovadnico